Poradna Krmivo pro kočky


Autor: Zerthe | Vloženo: 19.02.2017 000 16:00 | Témata: Poradna Krmivo pro kočky

Zerthe

Zerthe

Jiná tráva pro kočky - jak se ten druh jmenuje?

Dobrý den, jednou jsme přímo v prodejně s rostlinami koupili v květináči trávu označenou jako "kočičí tráva". Naše kočka se na ni okamžitě vrhla a byla jí doslova nadšená. Poté jsme začali kupovat semena trávy pro kočky s tím, že ji vypěstujeme sami. Byla v již připraveném granulátu, který nahrazoval zeminu. Vyzkoušeli jsme různé značky, tráva vždy vzešla jedna radost, ale nevydržela tak dlouho, jako ta v květináči a naše kočka ji zcela ignoruje. To, co bylo v květináči ale nebyla šanta, vzhledem to bylo stejné, jako to, co jsme vypěstovali pak sami. Jsou snad různé druhy? Naši číču obilniny typu Gimpet prostě nezajímají. Děkuji předem za reakce.

  • Pavel Odehnal

    Pavel Odehnal

    6. března 2017 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Šanta, o které mluvíte není většinou tím, co lidé chápou jako "kočičí trávu", u níž jde o to, že ji kočka pojídá a pomůže jí vyčistit žaludek. Každopádně, Šanty existuje více druhů, ale říkám to spíše pro úplnost.
    Označení "kočičí tráva" se užívá komerčně po vícero růszných rostlin. Velmi často jde o prosté obiloviny - pšenici, ječmen, oves. Jestliže máte kočku, která má ráda tohle, máte vyhráno, protože je to asi nejjednodušší a nejlevnější, co můžete vypěstovat, koupíte kilo semen za pár korun (vykašlete se na ty směsi, co zmiňujete, nekupujte ani semena "pro kočky", je to asi tak 100x předražené, kupte prostě zrní. Nemusíte hledat zemědělce, prodává se to i pro lidi, co si melou sami doma mouku.
    Nicméně, vy asi hledáte něco jiného a to je šáchor (cyperus zumula). Ke koupení v květinářstvích, zahradnictvích, supermarketech, koupíte i semena. Další možností je pokojový bambus (Pogonatherum paniceum). Jsou i další rostliny, ale pochybuji, že ten váš zmiňovaný nákup bylo něco z nich.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.