Poradna Whiskas Adult kuřecí 14 kg

Autor: | Vloženo: 05.02.2015 000 19:58 | Témata: Poradna Whiskas Adult kuřecí 14 kg

Jak zabránit poruchám močového ústrojí u kastrované kočičky?

Prosím o odpověď, musím kočičku vzít k lékaři, když často ale málo čůrá a její moč je oranžovočervená? Jinak je zatím v bytě, ale nevím, zda ji můžu pouštět ven. Obsahuje Whiskas dost látek pro zdravé močové ústrojí? Děkuji za odpověď

  • 6. února 2015 - Oficiální zástupce obchodu Svetkocicek.cz

    Dobrý den paní Vurmová, pro zdravé močové ústrojí je potřeba podávat kvalitní krmivo s obsahem masa (Whiskas však obsahuje živočišný odpad, nikoli maso) a nejlépe bez obilovin, které způsobují nežádoucí výkyvy pH moči (Whiskas je plný obilovin). Pro zdravé močové ústrojí výrobci přidávají ještě navíc brusinky nebo borůvky.
    Krmiva, která splňují požadavky na zachování zdravého močového ústrojí: Applaws http://www.svetkocicek.cz... nebo např. FirstMate http://www.svetkocicek.cz....
    Takových kvalitních krmiv je více, je nutné sledovat složení. Pokud jsou ve složení vedlejší produkty, nejedná se o krmivo, které má udržovat kočičku zdravou. Ještě doplním, že prevence je mnohem levnější než léčba. Kvalitní krmivo není levné, ale veterinární krmivo je ještě dražší (kočku však stejně nevyléčí, je to dožitovní dieta) a nepočítám návštěvy u lékaře spolu se speciálními vyšetřeními.
    Pokud kočička chodí čůrat víc jak dvakrát denně, už bych se minimálně zabývala změnou krmiva. Vhodné je také sledovat, jak moc kočička pije. S příjmem dostatečného množství tekutin (nutného pro zachování zdravých močových cest) Vám pomůže kvalitní mokré krmivo (či čerstvé maso) nebo fontána pro kočky.
    Přeji kočičce, ať je zdravá!
    Zdraví Černochová, Svetkocicek.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.